Pilates

Pilates is een training waarbij de focus ligt op houding, stabiliteit, coördinatie, ademhaling en controle. Het is een effectieve training die je spiergroepen versterkt én rekt om een sterk maar ook soepel lichaam te krijgen. Het voornaamste doel bij pilates is om een sterk en stabiel lichaamscentrum (core/kern) op te bouwen. Een sterke kern geeft je met elke activiteit meer kracht en balans en vermindert het risico op blessures.

Een pilatesles is een groepsles op de mat, waarbij je gebruik maakt van je eigen lichaamsweerstand. De aandacht gaat vooral naar de spieren van je buik, rug, bekkenbodem, wervelkolom en je flankademhaling. De bewegingen zijn vloeiend en soepel, met oefeningen die geconcentreerd en met een bewuste ademhaling worden uitgevoerd. De instructeur richt zich hierbij op de juiste lichaamshouding en een correcte uitvoering van de oefeningen. Concentratie is belangrijk bij pilates. Er wordt bij deze les rustige achtergrondmuziek gebruikt.

Omdat je je tijdens pilates zo op je lichaam en een correcte uitvoering van de oefeningen concentreert, heb je geen tijd om aan zorgen of problemen te denken. Dat zorgt voor ontspanning in je hoofd en minder stress. Na een pilatesles voel je je dus als herboren; sterk en vol energie!

Als je van een gestructureerde workout houdt, zonder echte cardio, dan zou pilates een goede groepsles voor jou kunnen zijn. Het beste effect op gebied van techniek, spierkracht en houding, krijg je als je pilates wekelijks beoefent. De eerste tien lessen moet je vooral wennen en leren. Na nog eens tien lessen begin je het resultaat te zien en te voelen. Volg je dan nog eens tien lessen, dan wil je niet meer zonder.

Eigenschappen
  • Functionele beweging 
  • Kracht opbouw
  • Lichaam coordinatie
  • Gestructureerd vorm van training
Deze les bezoeken

Gallerij

Rooster

MAANDAGDINSDAGWOENSDAGDONDERDAGVRIJDAGZATERDAGZONDAG
10.00 - 11.00Pilates10.00 - 11.00
Klik op een les voor meer informatie

Zondag

MAANDAGDINSDAGWOENSDAGDONDERDAGVRIJDAGZATERDAGZONDAG
10.00 - 11.00Pilates10.00 - 11.00
Klik op een les voor meer informatie

Zondag

Vergelijkbare lessen