Top
girl extended mountain pose side view

Yoga geeft tijd

Ik zat te denken waarom doen mensen mee voor yogalessen. Ik kan me voorstellen dat degenen die niet bekend zijn met de voordelen van yoga het misschien zien als iets waar ze tijd voor moeten vrijmaken. Voor mij yoga geeft tijd.

Yoga geeft mij meer energie! Op dagen dat ik ervoor kies om op de bank te zitten en tv te kijken na het werk, is mijn energie gezapt en ben ik zo lui dat ik mezelf er nauwelijks toe kan brengen om de afstandsbediening op te tillen. Maar als ik zelfs maar een korte yogasessie van 20 minuten doe, krijg ik echt een tweede wind. Ik kan dingen doen zoals afwassen of strijken.

Yoga helpt mij slapen. Als ik overdag yoga doe, van het moeheid of gewoon van het inspanning van de spieren val ik ’s nachts meteen in slaap… En iedereen weet dat je de volgende dag meer bereikt als je ’s nachts goed slaapt.

Yoga verlaagt mijn stressniveau. Yoga helpt mij herinneren om te ademen, te vertragen en één ding tegelijk te doen. Tegelijkertijd  verhoogt yoga mijn mentale capaciteit.

Ik hoop de gaven van yoga met meer mensen te kunnen delen. Ik hoop dat meer mensen dit bericht kunnen lezen en yoga willen uitproberen maar yoga heeft me ook geleerd om geduldig te zijn, dingen te laten gebeuren en de loop van de natuur te accepteren, zelfs wanneer het niet naar mijn zin gaat.

Liefs,

Irina

 

No Comments

Post a Comment