Top
self-care zelfzorg

Wat is jouw zelfzorg belofte?

September werd uitgeroepen tot de maand van zelfzorg. Terwijl de maand bijna voorbij is, heb ik zelf wel wat stappen gezet richting mijn algemeen welzijn. Om ervoor te zorgen dat de gewoontes blijven hangen, heb ik besloten ze hier te delen, ook in de hoop jullie te inspireren om iets soortgelijks te doen.

Ik ben begonnen met leren omdat hoe cliché het ook klink  is het waar: “Je bent nooit te oud om te leren”. Ik heb me officieel ingeschreven voor een cursus van 34 weken waarin ik me onderdompel in de kunst van trainingen ontwikkelen en geven: een training voor trainers en ik heb er oprecht veel zin in.

De volgende is minder een gewoonte en meer een interne kijkverschuiving: terwijl een 4-daagse werkweek me minder kansen geeft om mijn carrière vooruit te helpen, geeft het me de kans om van mijn kinderen te genieten (hoe uitdagend ze ook zijn). Mijn zelfzorg hier bestaat erin niet zo veel te proberen mijn waarde te bewijzen door meer uren op kantoor te werken.

De laatste krijgt een aparte post omdat hij veel dieper graaft dan de rest, verband houdt met zelfbeeld en emotioneel eten.

Heb jij ook een zelfzorg item waar je de laatste tijd mee begonnen bent: wat “me time” inplannen in de vorm van yoga of meditatie? Ik ben erg nieuwsgierig om meer te leren, laat het me weten in het commentaargedeelte.

 

September was named the month of self-care. While the month is almost over I did take some steps myself towards my general well-being. In order to ensure that the habits stick and I am able to create accountability I decided to share them here, also in the hopes of inspiring you to do something similar.

I started with learning because as cliche as it might sound “You are never too old to learn”. I have officially enrolled into a 34 week long course where I’m immersed in the art of giving trainings: a training for trainers and I’m genuinely excited about it.

The next one is less of a habit and more of an internal view shift: while a 4 day work week gives me less chances to advance my career it gives me a chance to enjoy my kids ( as challenging as they may be). My self-care here consists of not trying so much to prove my worth by working more hours in the office.

The last one will get a separate post since it digs much deeper than the rest, ties into self-image and emotional eating.

Do you also have a self-care item you have started lately: scheduling some “me time” in the form of yoga or meditation? I’m very curios to learn more please let me know in the comment section.

No Comments

Post a Comment