Top
yoga gevoel van verbondenheid

Een gevoel van verbondenheid

Volgens Maslow’s behoeften piramide, komt na de lagere fundamentele behoeftes (honger, warmte, etc.), de behoefte aan veiligheid en dan die aan sociaal contact en verbondenheid. Iedereen wil dat hij of zij bij een groep hoort, een gemeenschap waarin anderen ons steunen en aanmoedigen ongeacht de situatie of eerdere ervaringen. Wij verlangen allemaal naar een gevoel van verbondenheid om helemaal gelukkig te kunnen worden.

Dat gemeenschapsgevoel kan bereikt worden met en door yoga, zowel individueel of met een leraar. Er is een diepe onderlinge verbondenheid die alle levende wezens in de wereld samenbrengt. Het meditatieve aspect van yoga maakt het gemakkelijker om open te staan om deze verbinding te ervaren en voelen. Vooral bij het oefenen met een leraar, die ruimte kan creëren om deze gevoelens van verbondenheid te laten vormen, kunnen de beoefenaars zich met elkaar verbinden maar ook met het leven en alle kansen die daarin bestaan.

Los van individuele overtuigingen of ervaringen, kunnen mensen zich door yoga verzamelen om dat gevoel van verbondenheid te vinden en vast te grijpen. Binnen een yogastudio die zo een soort spirituele ruimte biedt om een gemeenschap te creëren, kunnen mensen zichzelf als meer verbonden met hun omgeving ervaren waardoor ze hun eigen leven, en ook het leven van anderen kunnen verbeteren. Het beseffen van het belang van verbinding kan ons helpen om vorm te geven aan het leven dat we willen of de omgeving waar we van dromen. Door open te staan ​​voor het leven en de mogelijkheden die we hebben om een ​​gemeenschap te creëren waar dan ook.

De leraren en de yogabeoefening zelf zijn een integraal onderdeel van het geheel, een belangrijk onderdeel van een ongelooflijk groots ontwerp met een geweldig platform en de mogelijkheid om liefde te delen, verbinding te ervaren, continu te veranderen en het leven van onszelf en anderen te verbeteren.

No Comments

Post a Comment