Digitaal welzijn

girl meditation

In de huidige tijd van het Corona-virus zitten veel mensen geïsoleerd thuis, zorgen voor kinderen en beheren tegelijkertijd hun stressvolle banen. Veel bijeenkomsten vinden plaats via verschillende online tools, zelfs de yogalessen die ik aanbied zijn overgezet naar de digitale wereld. Ik heb persoonlijk een boost van digitalisering ervaren in slechts een paar dagen / weken, maar om eerlijk te zijn heb ik soms het gevoel dat het te veel was. Het scherm van de computer van mijn werk, waaraan ik persoonlijk het scherm van de telefoon toevoeg om in contact te blijven met de dierbaren die ik niet kan vasthouden, en het scherm van de televisie met nieuws en updates over de status van zaken en ontwikkelingen. Ik hoop echt dat tegen de tijd dat dit artikel uitkomt, de zaken weer normaal worden. Maar zelfs in normale tijden worden velen van ons meegezogen in de digitale wereld. Hoe navigeren we door deze nieuwe staat van normaliteit?

Een optie zou zijn om de toegang tot alle apparaten fysiek te beperken. Dit is echter niet altijd een ideale optie, omdat het misschien beperkend lijkt. De optie waar ik de voorkeur aan geef is meditatie temidden van alle informatie-razernij die rondgaat. De bedoeling van de meditatiebeoefening (gekoppeld aan mijn yogasessies of afzonderlijk) is om alle angst en angst die ik voel over de huidige tijd te kanaliseren en los te laten, zodat ik in het huidige moment kan stappen – zonder de angst voor het onbekende me afzwakken, of de angst van het wat als het me volledig bevriest – en leef mijn leven met een kalme, geaarde en bewuste energie. In deze hectische tijden kies ik ervoor om mijn meditatie te concentreren op het sereniteitsgebed:

God, geef me de rust om de dingen te accepteren die ik niet kan veranderen,

moed om de dingen te veranderen die ik kan,

en wijsheid om het verschil te kennen.

Ik wens iedereen een goede gezondheid en rust!Hallo, ik ben Irina en ik ben pilates- en yogainstructeur. Wie ben ik als mens? Ik ben een vriendin, een dochter en een moeder, een herstellende perfectionist. Ik word energiek van mensen en door anderen te helpen, daarom geef ik les en focus ik op de kwaliteit van de uitvoering en het contact tussen geest en ziel. Ik ben zelf ook nog steeds lerende hoe ik van elk aspect van het leven kan genieten. Dingen nemen zoals ze komen, minder verwachtingen hebben, meer lachen en je minder zorgen maken. Als professional ben ik begonnen met ashtanga yoga vanwege het herhalende karakter dat in staat is de schommelingen van mijn geest tot rust te brengen. Daarna ben ik overgestapt naar power yoga om mijn lichaam uit te dagen en sinds kort ben ik ook bezig met yin yoga voor een diepere ontspanning. Ik geloof dat wanneer ik voor een groep sta, de les die ik geef uitdagend moet zijn voor alle deelnemers (beginners, gevorderden en experts), zodat iedereen na de les nieuwe energie heeft en zich voldaan voelt.Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *